Odchudzające pyszne mleko truskawkowe. Przepis. Zdrowa przekąska, spalanie tuszczu 4kg na miesiąc.

0
532
Rate this post

Mleko truskawkowe to bardzo pyszny i zdrowy napój. Najważniejsze jest to, że możemy je bardzo łatwo zrobić sami. Oczywiście najsmaczniejsze jest zrobione ze świeżych truskawek, tak więc jeśli mamy do nich dostęp, to gorąco polecam. Jeśli nie mamy świeżych truskawek, to można użyć mrożonych. Nie należy się więc zniechęcać ponieważ mleko będzie pyszne z każdych truskawek.

Kolejnym ważnym składnikiem truskawkowego mleka jest oczywiście samo mleko. Do tego przepisu możemy użyć dowolnego mleka. Wybór pozostawiam każdemu z was. Najważniejsze jest to, aby mleko jako baza było kremowe, a nie wodniste. Najlepiej sprawdza się mleko krowie o zawartości tłuszczu od 3-4%. Alternatywą może być mleko z nasion, orzechów lub migdałów.

Polecam także mleko sojowe, ale nie to ze sklepu tylko własnej roboty. Mleko sojowe zrobione w domu jest pyszne, kremowe, zawiera błonnik oraz ogromną ilość składników odżywczych, dużą ilość białka, mikroelementów i phyto składników. Jest bardzo pożywne, odżywcze, odchudzające, ze znikomą zawartością tłuszczu. W jednej szklance domowego mleka sojowego mieści się bardzo dużo substancji odżywczych. W takim mleku składniki odżywcze są bardzo mocno skondensowane. Jeśli chcemy szybciej schudnąć, będzie to łatwiejsze jak wybierzemy mleko sojowe jako bazę. Możemy wtedy schudnąć ok. 1kg na tydzień co w rezultacie da nam ok. 4kg na miesiąc. Zakładając, że stosujemy zdrową, zbalansowaną dietę, nie spożywamy posiłków późnym wieczorem, ani też nie objadamy się słodyczami.

Nasz przepis jest bardzo prosty. Nie wykorzystujemy do niego żadnych słodzących składników. Jeśli ktoś preferuje nieco słodszy smak i nie jest przyzwyczajony do naturalnego, mało słodkiego smaku, polecam naturalne słodziki takie jak: liście stewi czy ksylitol.

Przepis na pyszne, odchudzające i zdrowe mleko truskawkowe Diety Długowieczności.

Składniki:
8 truskawek
1 szklanka dowolnego mleka
naturalny słodzik wg. uznania
Truskawki obrać, umyć i przełożyć do miksera. Zalać 1 szklanką mleka, ewentualnie dosłodzić do smaku. Wszystko razem dobrze zmiksować na jednolitą konsystencję.

Mleko truskawkowe może stanowić doskonałą przekąskę pomiędzy posiłkami lub wieczorem, kiedy jesteśmy lekko głodni, a nie chcemy już nic spożywać przed pójściem spać. Podczas odchudzania polecam picie go 2 szklanki dziennie.

Odchudza i spala tłuszcz.

Czerwony kolor znajdujący się w truskawkach antocyjanin pomaga spalać tłuszcz. Wspomaga krążenie krwi, dostarcza tkankom tlen, co przyśpiesza metabolizm. Dodatkowo mleko jest bardzo bogate w łatwo przyswajalne białko, które pomaga w budowie mięśni. Mleko wraz z truskawkami, które są bardzo nisko kaloryczne na dłużej utrzymuje w nas stan sytości. Jest to idealna przekąska i w zależności jakiego rodzaju mleko zastosujemy, będzie się ono nieco różnić smakiem, kalorycznością, zawartością białka, tłuszczu czy innymi składnikami odżywczymi.